Zilverprijs per Gram/Kilo

Hier vindt u de real-time actuele zilverprijs per 1000 gram (1 kilo) van vandaag zoals die geldt op de wereldmarkt. LET OP: Dit is NIET de prijs die wordt uitbetaald. Alle inkopers berekenen hierover een commissie.

Prijs zilver per kilo puur vandaag, 25 februari 2024, 18:58 uur:

€ 681,87

Uw zilver verkopen?Bezoek ons

Openingstijden

Maandag – Vrijdag: 10:00-15:00 
Zaterdag: Op afspraak
Buiten deze tijden op afspraak

De zilverprijs als u zelf uw zilver gaat verkopen

LET OP! Het volgende is van belang als u uw eigen oude zilver gaat verkopen, waar u natuurlijk altijd de hoogste zilverprijs per kilo wilt ontvangen. De genoemde zilverkoers is een wereldmarktprijs en zult u als consument nergens kunnen krijgen. Daar zijn diverse redenen voor:

  • Ten eerste gaat het bij private verkoop vaak om veel kleinere hoeveelheden, waarvoor deze “groothandels prijzen” niet gelden.
  • Ten tweede betreft het meestal stukken die nog moeten worden omgesmolten. Bovendien moet in de smelterij het precieze zilvergehalte tot op de tiende procent nauwkeurig worden geanalyseerd. Dat smelten en die analyse kosten ook geld.
  • Ten derde loopt de inkoper een koersrisico. Hij koopt het zilver vandaag, maar kan het pas later verkopen als hij een grote hoeveelheid opgespaard is. Als de koers dan inmiddels gedaald is, is dat risico voor de inkoper (zoals bijvoorbeeld in april 2013, toen de koers binnen drie dagen bijna 20% zakte).
  • Tenslotte moet de inkoper waaraan u het zilver verkoopt ook zijn huur en andere kosten betalen, en er vanzelfsprekend ook nog iets aan verdienen.

Als een inkoper dus adverteert met een prijs die gelijk is aan de in de grafiek genoemde wereldmarktprijs op de zilvermarkt, kunt u er zeker van zijn dat u deze koers nooit daadwerkelijk zult ontvangen. Het gaat hier om zogenaamde “lokprijzen” die mensen naar de winkel lokken, om vervolgens een veel lager bedrag uit te betalen. Of u krijgt die prijs bij sommigen alleen uitbetaald als u er nieuwe sieraden voor terugkoopt, en u krijgt bij deze handelaren een lager bedrag als u contact geld wilt zonder iets nieuws bij hen te kopen.

Persoonlijke aandacht

Direct geld
De Goudwaag

Wat is de zilverprijs in Den Haag?

Zilverprijs zilverprijzen zilvermarktVoor een goede zilver prijs bij verkoop van uw zilver kunt u bij ons terecht. De Goudwaag doet niet mee aan dergelijke lokprijzen. Wij willen u graag een eerlijke zilverprijs bieden. Komt u gerust langs voor een gratis taxatie of neemt u contact met ons op. Van harte welkom in onze stijlvolle winkel. Wij geven u graag alle informatie over de zilverkoers die u wilt weten. Volledig zonder kosten en geheel vrijblijvend. De Goudwaag: uw beste adres voor een eerlijke zilverprijs per kilo in Den Haag.

Hoe komt de zilverprijs tot stand?

zilver prijs op de zilvermarktDe zilverprijs is een fictieve waarde op de zilvermarkt op diverse beurzen in de wereld, voornamelijk de beurzen voor grondstoffen en edelmetalen in Londen en New York. De prijzen van edelmetalen, waaronder zilver, wordt daar op eenzelfde wijze genoteerd als de prijs van aandelen of olie. Er zijn diverse factoren die de prijs van zilver bepalen. De belangrijkste is natuurlijk het klassieke vraag en aanbod. Wanneer de vraag stijgt, stijgt de waarde. De zilverkoers wordt wel anticyclisch genoemd, dat wil zeggen wanneer het slecht gaat met de economie, gaat het goed met het zilver. Mensen zien zilver namelijk nog altijd als een veilige belegging in woelige tijden. Nieuws over de zilverkoers kunt u bijvoorbeeld hier lezen.

In principe is de zilverprijs in elke stad gelijk, dus de hoogste zilverprijs in Den Haag is in principe hetzelfde als de hoogste prijs elders in het land. Maar voor de beste zilverprijs loont het desondanks goed te vergelijken omdat inkopers onderling wel verschillende zilverprijzen hanteren. Iedereen is vrij om zijn eigen prijs vast te stellen. De Goudwaag streeft er naar u de beste prijs te bieden, of het nu is voor een troy ounce (ca. 31 gram) munt zoals een Silver Dollar, of voor een kapot sieraad, of een andere vorm van dit edelmetaal. Voor de beste kilo prijs van zilver in Den Haag loont een ritje naar De Goudwaag daarom zeker.

Meer informatie over zilverprijzen

De zilverprijs is een belangrijke indicator voor de waarde van het edelmetaal zilver. Voor edelmetaal wordt in de wereld van zilverhandelaren ook vaak het woord “bullion”, gebruikt. Dit wordt ook gebruikt voor andere grondstoffen van edelmetaal, zoals goud, platina of palladium. De prijs van zilver wordt bepaald door vraag en aanbod, maar ook door andere factoren, zoals de dollarkoers, geopolitieke invloeden en de wereldeconomie.

Zilverprijs

De zilverprijs wordt in de Verenigde Staten, maar ook bijvoorbeeld in Mexico, in plaats van in euro per kilo of gram vaak weergegeven in dollars (usd) per troy ounce. Dit is de prijs voor de meest voorkomende soorten zilveren munt, zoals de zilveren Britannia, Maple Leaf, Kangaroo, Krugerrand of zilveren American Eagle, of van een zilverbaar van 31,103 gram. De prijs wordt dagelijks real-time bijgewerkt en wordt door edelmetaalhandelaren gebruikt als basis voor hun transacties en voor de taxatie van zilveren voorwerpen.

Welke factoren bepalen de vraag naar zilver?

De vraag naar zilver wordt gedreven door verschillende factoren, waaronder:
• Investeringen: Zilver wordt vaak gezien als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid.
• Industrie: Zilver wordt gebruikt in een breed scala aan industriële toepassingen, zoals elektronica, fotografie en medische apparatuur.
• Sieraden: Zilver is een populaire keuze voor sieraden.
De aanbodzijde van de zilvermarkt wordt bepaald door de productie van nieuw zilver. Dit gebeurt door mijnbouw, recycling en hergebruik.

Volatiliteit van de zilvermarkt

De zilverprijs is volatiel, wat betekent dat deze snel kan fluctueren. Dit komt doordat de vraag en aanbod op de zilvermarkt snel kunnen veranderen. In Nederland staan financiële markten onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), om te zorgen dat transacties gereguleerd plaatsvinden.

Vraag en aanbod naar het edelmetaal zilver

De vraag naar zilver wordt bepaald door de volgende factoren:
• Economische groei: In periodes van economische groei neemt de vraag naar zilver meestal toe, net zoals ook de vraag naar andere grondstoffen of olie toeneemt.
• Inflatie: Inflatie kan de vraag naar zilver doen toenemen, omdat zilver wordt gezien als een belegging tegen inflatie.
• Geopolitieke onzekerheid: Geopolitieke onzekerheid kan de vraag naar zilver doen toenemen, omdat zilver wordt gezien als een veilige haven om geld te beleggen en te investeren.

Het aanbod van zilver wordt bepaald door de volgende factoren:
• Mijnbouw: De mijnbouw van zilver is een arbeidsintensief proces.
• Recycling: Zilver kan worden gerecycled uit oude producten, zoals sieraden en elektronica.
• Hergebruik: Zilver kan worden hergebruikt in nieuwe producten, zoals sieraden, of verzilverde voorwerpen.

Dollarkoers

De dollarkoers heeft een belangrijke invloed op de zilverprijs. De zilverprijs wordt namelijk in dollars genoteerd. Wanneer de dollar in waarde stijgt ten opzichte van andere valuta, dan daalt de zilverprijs in euro’s.

Goudprijs

De goudprijs heeft ook invloed op de zilverprijs. Zilver wordt vaak gezien als een alternatief voor goud. Wanneer de goudprijs stijgt, dan kan de zilverprijs ook stijgen.

Verdere achtergrond over zilver

Zilver is een edelmetaal dat al sinds de middeleeuwen wordt gebruikt. Het is een zacht, zilverwit metaal dat goed geleidt. Zilver heeft een breed scala aan toepassingen, waaronder:
• Sieraden: Zilver is een populaire keuze voor sieraden.
• Industrie: Zilver wordt gebruikt in een breed scala aan industriële toepassingen, zoals elektronica, fotografie en medische apparatuur.
• Investeringen: Zilver wordt vaak gezien als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid.

Persoonlijke aandacht

Direct geld
De Goudwaag

Veelgestelde vragen over de zilverprijs

De zilverprijs per kilo is € 681,87 euro per kilo op 25 februari 2024 om 18:58 uur, bekijk de realtime actuele zilverprijs per kilo bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De actuele zilverprijs is € 681,87 euro per kilo op 25 februari 2024 om 18:58 uur, bekijk de realtime actuele zilverprijs bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De prijs van zilver per kilo vandaag is € 681,87 euro per kilo op 25 februari 2024 om 18:58 uur, bekijk de real-time actuele prijs van zilver per kilo vandaag bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De waarde van zilver is € 681,87 euro per kilo op 25 februari 2024 om 18:58 uur, bekijk de real-time actuele waarde van zilver bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De hoogte van de dagprijs van zilver is  € 681,87 euro per kilo op 25 februari 2024 om 18:58 uur, bekijk de real-time actuele dagrpijs van zilver bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De actuele zilverkoers is € 681,87 euro per kilo op 25 februari 2024 om 18:58 uur, bekijk de realtime actuele zilverkoers bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Dit is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. De zilverprijs is weliswaar afhankelijk van een groot aantal factoren, maar wat deze in de toekomst gaat doen is onvoorspelbaar. Dus het enige waarmee de huidige zilverprijs te vergelijken is, is de zilverkoers in de afgelopen jaren. Als we kijken naar de historische zilverprijzen, zien we dat dat de actuele zilverprijs vrij constant op het niveau van de zilverprijs van de afgelopen jaren ligt, en af en toe zelfs wat boven dat gemiddelde. In die zin zou je dus kunnen stellen dat de zilver prijs per kilo momenteel relatief gunstig is.

Voor wat betreft de beste zilverprijs in Den Haag zijn wij van mening dat De Goudwaag een kandidaat is – De Goudwaag geeft altijd een eerlijke prijs, taxeert het zilver voor uw ogen en betaalt het bedrag ter plekke uit.

Voor wat betreft de hoogste zilverprijs in Den Haag denken wij dat De Goudwaag een goede kans maakt – die biedt altijd een eerlijke prijs, taxeert het zilver voor uw ogen en betaalt meteen uit.

Scroll naar boven