Zilverprijs per Gram/Kilo

Hier vindt u de real-time actuele zilverprijs per 1000 gram (1 kilo) van vandaag zoals die geldt op de wereldmarkt.

LET OP: Dit is NIET de prijs die wordt uitbetaald. Alle inkopers berekenen hierover een commissie.

Prijs zilver per kilo puur vandaag,
25 september 2023, 22:02 uur:

€ 700,49

U kunt de grafiek aanpassen door op de knoppen boven de grafiek te klikken, bijv. “1w” voor koersverloop in 1 week. Ook kunt u wisselen tussen GOLD en SILVER en PLATINUM.

Persoonlijke aandacht

Direct geld
De Goudwaag

De zilverprijs als u zelf uw zilver gaat verkopen

LET OP! Het volgende is van belang als u uw eigen oude zilver gaat verkopen, waar u natuurlijk altijd de hoogste zilverprijs per kilo wilt ontvangen. De genoemde zilverkoers is een wereldmarktprijs en zult u als consument nergens kunnen krijgen. Daar zijn diverse redenen voor:

  • Ten eerste gaat het bij private verkoop vaak om veel kleinere hoeveelheden, waarvoor deze “groothandels prijzen” niet gelden.
  • Ten tweede betreft het meestal stukken die nog moeten worden omgesmolten. Bovendien moet in de smelterij het precieze zilvergehalte tot op de tiende procent nauwkeurig worden geanalyseerd. Dat smelten en die analyse kosten ook geld.
  • Ten derde loopt de inkoper een koersrisico. Hij koopt het zilver vandaag, maar kan het pas later verkopen als hij een grote hoeveelheid opgespaard is. Als de koers dan inmiddels gedaald is, is dat risico voor de inkoper (zoals bijvoorbeeld in april 2013, toen de koers binnen drie dagen bijna 20% zakte).
  • Tenslotte moet de inkoper waaraan u het zilver verkoopt ook zijn huur en andere kosten betalen, en er vanzelfsprekend ook nog iets aan verdienen.

Als een inkoper dus adverteert met een prijs die gelijk is aan de in de grafiek genoemde wereldmarktprijs, kunt u er zeker van zijn dat u deze koers nooit daadwerkelijk zult ontvangen. Het gaat hier om zogenaamde “lokprijzen” die mensen naar de winkel lokken, om vervolgens een veel lager bedrag uit te betalen. Of u krijgt die prijs bij sommigen alleen uitbetaald als u er nieuwe sieraden voor terugkoopt, en u krijgt bij deze handelaren een lager bedrag als u contact geld wilt zonder iets nieuws bij hen te kopen.

Zilverprijs Den Haag

De Goudwaag doet niet mee aan dergelijke lokprijzen. Wij willen u graag een eerlijke zilverprijs bieden. Komt u gerust langs voor een gratis taxatie of neemt u contact met ons op. Van harte welkom in onze stijlvolle winkel. Wij geven u graag alle informatie over de zilverkoers die u wilt weten. Volledig zonder kosten en geheel vrijblijvend. De Goudwaag: uw beste adres voor een eerlijke goudkoers per gram in Den Haag.

Hoe de zilverprijs tot stand komt

De zilverkoers is een fictieve waarde op diverse beurzen in de wereld, voornamelijk de beurzen voor grondstoffen en edelmetalen in Londen en New York. De prijzen van edelmetalen, waaronder zilver, wordt daar op eenzelfde wijze genoteerd als de prijs van aandelen of olie. Er zijn diverse factoren die de prijs van goud bepalen. De belangrijkste is natuurlijk het klassieke vraag en aanbod. Wanneer de vraag stijgt, stijgt de waarde. De zilverkoers wordt wel anticyclisch genoemd, dat wil zeggen wanneer het slecht gaat met de economie, gaat het goed met het zilver. Mensen zien zilver namelijk nog altijd als een veilige belegging in woelige tijden. Nieuws over de zilverkoers kunt u bijvoorbeeld hier lezen.

In principe is de zilverprijs in elke stad gelijk, dus de hoogste zilverprijs in Den Haag is in principe hetzelfde als de hoogste prijs elders in het land. Maar voor de beste zilverprijs loont het desondanks goed te vergelijken omdat inkopers onderling wel verschillende zilverprijzen hanteren. Iedereen is vrij om zijn eigen prijs vast te stellen. De Goudwaag streeft er naar u de beste prijs te bieden, of het nu is voor een troy ounce (ca. 31 gram) munt zoals een Silver Dollar, of voor een kapot sieraad, of een andere vorm van dit edelmetaal. Voor de beste kilo prijs van zilver in Den Haag loont een ritje naar De Goudwaag daarom zeker.

Persoonlijke aandacht

Direct geld
De Goudwaag
Scroll naar boven
× Info/Afspraak