Goudprijs per gram

Hier vindt u de real-time actuele goudprijs per gram van vandaag zoals die geldt op de wereldmarkt. LET OP: Dit is NIET de prijs die wordt uitbetaald. Alle goudinkopers berekenen hierover een commissie.

Prijs goud per gram puur vandaag, 02 december 2022, 15:13 uur:

€ 54,86

 

U kunt de grafiek aanpassen door op de knoppen boven de grafiek te klikken, bijv. “1w” voor koersverloop in 1 week. Ook kunt u wisselen tussen GOLD en SILVER en PLATINUM.

De goudprijs als u zelf uw goud gaat verkopen

 

LET OP! Het volgende is van belang als u uw eigen oude goud gaat verkopen, waar u natuurlijk altijd de hoogste goudprijs per gram wilt ontvangen. De genoemde goudkoers is een wereldmarktprijs en zult u als consument nergens kunnen krijgen. Daar zijn diverse redenen voor:

  • Ten eerste gaat het bij private verkoop vaak om veel kleinere hoeveelheden, waarvoor deze “groothandelsprijzen” niet gelden.
  • Ten tweede betreft het meestal stukken die nog moeten worden omgesmolten. Bovendien moet in de smelterij het precieze goudgehalte tot op de tiende procent nauwkeurig worden geanalyseerd. Dat smelten en die analyse kosten ook geld.
  • Ten derde loopt de inkoper een koersrisico. Hij koopt het goud vandaag, maar kan het pas later verkopen als hij een grote hoeveelheid opgespaard is. Als de koers dan inmiddels gedaald is, is dat risico voor de inkoper (zoals bijvoorbeeld in april 2013, toen de koers binnen drie dagen bijna 20% zakte).
  • Tenslotte moet de goudinkoper waaraan u het goud verkoopt ook zijn huur en andere kosten betalen, en er vanzelfsprekend ook nog iets aan verdienen.

Als een goudinkoper dus adverteert met een prijs die gelijk is aan de in de grafiek genoemde wereldmarktprijs, kunt u er zeker van zijn dat u deze koers nooit daadwerkelijk zult ontvangen. Het gaat hier om zogenaamde “lokprijzen” die mensen naar de winkel lokken, om vervolgens een veel lager bedrag uit te betalen. Of u krijgt die prijs bij sommigen alleen uitbetaald als u er nieuwe sieraden voor terugkoopt, en u krijgt bij deze handelaren een lager bedrag als u contact geld wilt zonder iets nieuws bij hen te kopen.

Goudprijs Den Haag

De Goudwaag doet niet mee aan dergelijke lokprijzen. Ons motto is “Eerlijk over goud”. Komt u gerust langs voor een gratis taxatie of neemt u contact met ons op. Van harte welkom in onze stijlvolle winkel (klik hier voor foto’s). Wij geven u graag alle informatie over de goudkoers die u wilt weten. Volledig zonder kosten en geheel vrijblijvend. De Goudwaag: uw beste adres voor een eerlijke goudkoers per gram in Den Haag.

Prijs goud per gram 14 karaat

goudprijs per gramDe prijs van goud per gram 14 karaat is heel makkelijk te berekenen: U neemt gewoon 0,585 maal de prijs voor puur goud die u bovenaan deze pagina ziet weergegeven. Als de goudprijs per gram voor puur goud bijvoorbeeld op 50 euro staat, is de goudprijs per gram 14 karaat 0,585 x 50 = 29,25 euro. U kunt het uzelf ook makkelijker maken door het iets grover te berekenen: u neemt dan de helft van de prijs per gram puur goud, dus de helft van bijv. 50 euro is 25 euro. U zit er dan iets onder, maar heeft een aardige indruk van de prijs ongeveer.

LET OP! net als de goudprijs voor puur goud gaat het hier om de speculatieve wereldmarktkoers, en dus NIET om het bedrag dat u bij een goudinkoper krijgt. De Goudwaag wil voor uw 14 karaats goud graag een eerlijk bedrag bieden.

Prijs goud per gram 18 karaat

U kunt de prijs van goud per gram 18 karaat te weten komen door 3/4 van de goudprijs van puur goud te nemen die u bovenaan deze pagina ziet. Als de goudkoers bijvoorbeeld op 50 euro staat, is de speculatieve prijs per gram 18 karaat op de wereldmarkt gelijk aan 3/4 x 50 = 37,50 euro.

LET OP! Ook hier gaat het om de goudprijs per gram voor puur goud dat wil zeggen de speculatieve wereldmarktkoers, en dus NIET om het bedrag dat u bij een goudinkoper krijgt. De Goudwaag doet zijn best om voor uw 18 karaats goud de eerlijkste en hoogste prijs te bieden.

Hoe de goudprijs tot stand komt

De goudkoers is een fictieve waarde op diverse beurzen in de wereld, voornamelijk de beurzen voor grondstoffen en edelmetalen in Londen en New York. De prijs van edelmetalen, waaronder goud, wordt daar op eenzelfde wijze genoteerd als de prijs van aandelen of olie. Er zijn diverse factoren die de prijs van goud bepalen. De belangrijkste is natuurlijk het klassieke vraag en aanbod. Wanneer de vraag stijgt, stijgt de waarde. De goudkoers wordt wel anticyclisch genoemd, dat wil zeggen wanneer het slecht gaat met de economie, gaat het goed met het goud. Mensen zien goud namelijk nog altijd als een veilige belegging in woelige tijden.

In principe is de goudprijs in elke stad gelijk, dus de hoogste goudprijs Den Haag is in principe hetzelfde als de hoogste prijs elders in het land. Maar voor de beste goudprijs loont het desondanks goed te vergelijken omdat goudinkopers onderling wel verschillende goudprijzen hanteren. Iedereen is vrij om zijn eigen prijs vast te stellen. De Goudwaag streeft er naar u de beste prijs te bieden. Voor de beste prijs van goud per gram in Den Haag loont een ritje naar De Goudwaag daarom zeker.

Veelgestelde vragen over de goudprijs

Wat is de goudprijs per gram?

De goudprijs per gram is € 54,86 euro per gram op 02 december 2022 om 15:13 uur, bekijk de real-time actuele goudprijs per gram bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Wat is de actuele goudkoers?

De actuele goudkoers is € 54,86 euro per gram op 02 december 2022 om 15:13 uur, bekijk de real-time actuele goudkoers bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Wat is de actuele goudprijs?

De actuele goudprijs is € 54,86 euro per gram op 02 december 2022 om 15:13 uur, bekijk de real-time actuele goudprijs bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Wat is de waarde van goud?

De waarde van goud is € 54,86 euro per gram op 02 december 2022 om 15:13 uur, bekijk de real-time actuele waarde van goud bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Wat is de actuele goudprijs per kilo?

De actuele goudprijs per kilo is € 54.862,89 euro per kilo op 02 december 2022 om 15:13 uur, bekijk de real-time actuele goudprijs bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Wat is de dagprijs van goud?

De dagprijs van goud is € 54,86 euro per gram op 02 december 2022 om 15:13 uur, bekijk de real-time actuele dagrpijs van goud bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Wat is de dagkoers van goud?

De dagkoers van goud is € 54,86 euro per gram op 02 december 2022 om 15:13 uur, bekijk de real-time actuele dagkoers van goud bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Wat kost goud per gram?

Goud per gram kost € 54,86 euro per gram op 02 december 2022 om 15:13 uur, bekijk de real-time actuele prijs van goud per gram bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Wat is de prijs van goud per gram vandaag?

De prijs van goud per gram vandaag is € 54,86 euro per gram op 02 december 2022 om 15:13 uur, bekijk de real-time actuele prijs van goud per gram vandaag bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Waar ontvang ik de hoogste goudprijs in Den Haag?

Voor wat betreft de hoogste goudprijs in Den Haag denken wij dat De Goudwaag een goede kans maakt – die biedt altijd een eerlijke prijs, taxeert het goud voor uw ogen en betaalt meteen uit.

Waar krijg je de beste goudprijs in Den Haag?

Voor wat betreft de beste goudprijs in Den Haag denken wij dat De Goudwaag een goede kans maakt – die biedt altijd een eerlijke prijs, taxeert het goud voor uw ogen en betaalt meteen uit.