Goudprijs per Gram

Real-time actuele goudprijs per gram vandaag op de wereldmarkt.

LET OP: Dit is NIET de prijs die wordt uitbetaald. Alle goudinkopers berekenen commissie.

25 februari 2024, 18:57 uur:

€ 60,47

Uw goud verkopen?Bezoek ons

Openingstijden

Maandag – Vrijdag: 10:00-15:00 
Zaterdag: Op afspraak
Buiten deze tijden op afspraak

De goudprijs als u zelf uw goud gaat verkopen

LET OP! Het volgende is van belang als u uw eigen oude goud gaat verkopen. U wilt dan natuurlijk altijd de hoogste goudprijs per gram ontvangen. De genoemde goudkoers is een wereldmarktprijs op de internationale goudmarkt en zult u als consument nergens kunnen krijgen bij de inkoop van uw goud. Daar zijn diverse redenen voor:

  • Ten eerste gaat het bij private verkoop vaak om veel kleinere hoeveelheden, waarvoor deze “groothandels prijzen” niet gelden.
  • Ten tweede betreft het meestal stukken die nog moeten worden omgesmolten. Bovendien moet in de smelterij het precieze goudgehalte tot op de tiende procent nauwkeurig worden geanalyseerd. Dat smelten en die analyse kosten ook geld.
  • Ten derde loopt de inkoper een koersrisico. Hij koopt het goud vandaag, maar kan het pas later verkopen als hij een grote hoeveelheid opgespaard is. Als de koers dan inmiddels gedaald is, is dat risico voor de inkoper (zoals bijvoorbeeld in april 2013, toen de koers binnen drie dagen bijna 20% zakte).
  • Tenslotte moet de goudinkoper waaraan u het goud verkoopt ook zijn huur en andere kosten betalen, en er vanzelfsprekend ook nog iets aan verdienen.

Als een goudinkoper dus adverteert met een prijs die gelijk is aan de in de grafiek genoemde wereldmarktprijs, kunt u er zeker van zijn dat u deze koers nooit daadwerkelijk zult ontvangen. Het gaat hier om zogenaamde “lokprijzen” die mensen naar de winkel lokken, om vervolgens een veel lager bedrag uit te betalen. Of u krijgt die prijs bij sommigen alleen uitbetaald als u er nieuwe sieraden voor terugkoopt, en u krijgt bij deze handelaren een lager bedrag als u contact geld wilt zonder iets nieuws bij hen te kopen. 

Goudprijs Den Haag

De Goudwaag doet niet mee aan dergelijke lokprijzen. Ons motto is “Eerlijk over goud”, en daarbij horen eerlijke goudprijzen. Komt u gerust langs voor een gratis taxatie of neemt u contact met ons op. Van harte welkom in onze stijlvolle winkel. Wij geven u graag alle informatie over de goudkoers die u wilt weten. Volledig zonder kosten en geheel vrijblijvend. De Goudwaag: uw beste adres voor een eerlijke goudkoers per gram in Den Haag, of het nu is voor een goudbaar, een troy ounce (31 grams) gouden munt, zoals bijvoorbeeld een Maple Leaf, een Brittania, of een andere vorm van dit edelmetaal. 

Prijs goud per gram 14 karaat

De prijs van goud per gram 14 karaat is heel makkelijk te berekenen: U neemt gewoon 0,585 maal de prijs voor puur goud die u bovenaan deze pagina ziet weergegeven. Als de goud prijs per gram voor puur goud bijvoorbeeld op 50 euro staat, is de goudprijs per gram 14 karaat 0,585 x 50 = 29,25 euro. U kunt het uzelf ook makkelijker maken door het iets grover te berekenen: u neemt dan de helft van de prijs per gram puur goud, dus de helft van bijv. 50 euro is 25 euro. U zit er dan iets onder, maar heeft een aardige indruk van de prijs ongeveer.

LET OP! net als de goudprijs voor puur goud gaat het hier om de speculatieve wereldmarktkoers, en dus NIET om het bedrag dat u bij een goudinkoper krijgt. De Goudwaag wil voor uw 14 karaats goud graag een eerlijk bedrag bieden.

Prijs goud per gram 18 karaat

U kunt de prijs van goud per gram 18 karaat te weten komen door 3/4 van de goudprijs van puur goud te nemen die u bovenaan deze pagina ziet. Als de goudkoers bijvoorbeeld op 50 euro staat, is de speculatieve prijs per gram 18 karaat op de goudmarkt gelijk aan 3/4 x 50 = 37,50 euro.

LET OP! Ook hier gaat het om de goudprijs per gram voor puur goud dat wil zeggen de speculatieve wereldmarktkoers, en dus NIET om de daadwerkelijke verkoopprijs die u bij een goudinkoper krijgt. De Goudwaag doet zijn best om voor uw 18 karaats goud de eerlijkste en hoogste prijs te bieden.

Hoe komt de goudprijs tot stand?

GoudprijsDe goudkoers is een fictieve waarde op diverse beurzen in de wereld, voornamelijk de beurzen voor grondstoffen en edelmetalen in Londen en New York. Het gaat om een markt die constant in beweging is. De prijs van goud of zilver op deze markten wordt vaak per kilogram berekend, maar ook wel per gram of per zogenaamde troy ounce, wat gelijk staat aan ongeveer 31 gram. De prijs van edelmetalen, waaronder goud, wordt daar op eenzelfde wijze genoteerd als de prijs van aandelen of olie. Op de beurs in New York wordt de actuele goudprijs uiteraard genoteerd in Amerikaanse dollars. Er zijn diverse factoren die de prijs van goud bepalen. De belangrijkste is natuurlijk het klassieke vraag en aanbod. Wanneer de vraag stijgt, stijgt de waarde op de goudmarkt. De goudkoers wordt wel anticyclisch genoemd, dat wil zeggen wanneer het slecht gaat met de economie, gaat het goed met het goud en met de goudprijzen. Mensen zien goud namelijk nog altijd als een veilige belegging in woelige tijden.

In principe is de goudprijs in elke stad gelijk, dus de hoogste goud prijs Den Haag is in principe hetzelfde als de hoogste prijs elders in het land. Maar voor de beste goudprijs loont het desondanks goed te vergelijken omdat goudinkopers onderling wel verschillende goudprijzen hanteren. Iedere koper is vrij om zijn eigen prijs vast te stellen die hij aan een verkoper van boud betaalt. De Goudwaag streeft er naar u de beste prijs te bieden. Voor de beste prijs van goud per gram in Den Haag loont een ritje naar De Goudwaag daarom zeker.

Een vorm die ook vaak wordt gebruikt om goud te verhandelen zijn goudbaren of gouden munten zoals de Engelse Britannia of Australische Kangaroo. DIt soort munten hebben vaak het gewicht van een zogenaamde troy ounce (ruim 31 gram). Wereldwijd worden deze baren en munten gebruikt om in goud te investeren. Hetzelfde geldt voor de zilverprijs, hoewel de waarden van de twee edelmetalen goud zilver natuurlijk ver uiteenlopen. De Goudwaag adviseert u graag over de goudmarkt, goudprijzen, dagkoersen etc. Komt u gewoon langs in onze winkel en wij kunnen u alle ins en outs van de goudprijs uitleggen. We nemen daar graag de tijd voor.

Veelgestelde vragen over de goudprijs

De goudprijs per gram is € 60,47 euro per gram op 25 februari 2024 om 18:57 uur, bekijk de real-time actuele goudprijs per gram bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De actuele goudkoers is € 60,47 euro per gram op 25 februari 2024 om 18:57 uur, bekijk de real-time actuele goudkoers bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De actuele goudprijs is € 60,47 euro per gram op 25 februari 2024 om 18:57 uur, bekijk de real-time actuele goudprijs bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De waarde van goud is € 60,47 euro per gram op 25 februari 2024 om 18:57 uur, bekijk de real-time actuele waarde van goud bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De actuele goudprijs per kilo is € 60.470,97 euro per kilo op 25 februari 2024 om 18:57 uur, bekijk de real-time actuele goudprijs bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De dagprijs van goud is € 60,47 euro per gram op 25 februari 2024 om 18:57 uur, bekijk de real-time actuele dagrpijs van goud bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De dagkoers van goud is € 60,47 euro per gram op 25 februari 2024 om 18:57 uur, bekijk de real-time actuele dagkoers van goud bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Goud per gram kost € 60,47 euro per gram op 25 februari 2024 om 18:57 uur, bekijk de real-time actuele prijs van goud per gram bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

De prijs van goud per gram vandaag is € 60,47 euro per gram op 25 februari 2024 om 18:57 uur, bekijk de real-time actuele prijs van goud per gram vandaag bovenaan deze pagina – ook in een interactieve grafiek.

Voor wat betreft de hoogste goudprijs in Den Haag denken wij dat De Goudwaag een goede kans maakt – die biedt altijd een eerlijke prijs, taxeert het goud voor uw ogen en betaalt meteen uit.

Voor wat betreft de beste goudprijs in Den Haag denken wij dat De Goudwaag een goede kans maakt – die biedt altijd een eerlijke prijs, taxeert het goud voor uw ogen en betaalt meteen uit.

Dit is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. De goudprijs is weliswaar afhankelijk van een groot aantal factoren, maar wat deze in de toekomst gaat doen is onvoorspelbaar. Dus het enige waar de huidige goudprijs mee vergeleken kan worden, is met de goudkoers in het verleden. Als we kijken naar de historische goudprijzen, zien we dat dat de actuele goudprijs veel hoger ligt dan enkele jaren geleden. In die zin zou dus gezegd kunnen worden dat de goudprijs per gram momenteel gunstig is.

Persoonlijke aandacht

Direct geld
De Goudwaag
Scroll naar boven