Gouden sieraden

Gouden sieraden verkopen
Den Haag

Gratis taxatie en inkoop oude gouden sieraden en juwelen

Voor het verkopen van oude gouden sieraden en juwelen in Den Haag kunt u terecht bij De Goudwaag. Wij hebben vakkennis, zijn eerlijk en vinden klantvriendelijkheid belangrijk. Wij staan in een lange familetraditie in de inkoop goud en zilver. U kunt bij onze winkel in Den Haag uw oude gouden sieraden verkopen met vertrouwen.

Persoonlijke aandacht

Direct geld
De Goudwaag

De waarde van oude Sieraden

De koers van goud en zilver is dagelijks in beweging. Bij de inkoop van oude gouden sieraden wordt uitsluitend gekeken naar de materiaalwaarde van het goud waar de sieraden van gemaakt zijn. Bijzondere verzamelstukken kunt u daarom beter zelf op bijv. Marktplaats verkopen. Wij adviseren u graag of een sieraad bijzonder is of niet (tipje van de sluier: maar 5% van de sieraden is bijzonder genoeg om meer dan de materiaalwaarde op te brengen).

Veelgestelde vragen over het verkopen van gouden sieraden

De waarde van uw oude sieraden wordt bepaald aan de hand van de goudkoers. Hierover wordt bij het verkopen ervan een commissie berekend. Daar zijn verschillende redenen voor te geven:

  • Het gaat om aanzienlijk kleinere hoeveelheden, waarvoor deze “groothandelsprijzen” niet gelden.
  • Het gaat bij sieraden om voorwerpen die nog moeten worden omgesmolten om het goud en zilver eruit te halen. Ook wordt in de smelterij het precieze gehalte aan puur zilver of goud geanalyseerd. Zowel het smelten als deze analyse kosten geld.
  • De inkoper die uw sieraden opkoopt, loopt een koersrisico: Hij koopt kleine hoeveelheden en moet wachten tot hij een grote hoeveelheid opgespaard heeft voordat hij kan verkopen. Als de koers dan inmiddels gedaald is (zoals bijvoorbeeld half april 2013, toen de koers binnen drie dagen met meer dan 17% kelderde), moet de inkoper betalen voor dat koersverlies.
  • De inkoper waaraan u uw oude sieraden verkoopt moet ook zijn huur en andere kosten betalen, en er vanzelfsprekend ook nog iets aan verdienen.

Als een inkoper dus adverteert met goudkoersen of zilverkoersen die gelijk zijn aan de in de grafiek genoemde beursprijs, kunt u er zeker van zijn dat u deze prijs nooit daadwerkelijk zult ontvangen. Het gaat hier om zogenaamde “lokprijzen” die mensen naar de winkel lokken, om vervolgens een veel lager bedrag uit te betalen.

95% van alle sieraden zijn heel moeilijk verder te verkopen, ook als ze nog mooi zijn en helemaal heel. Dat heeft vaak te maken met dat smaak verandert en mensen met de tijd andere dingen mooi gaan vinden. Uit ervaring op Marktplaats weten wij dat het lang duurt om een sieraad te verkopen, en dat het dan eigenlijk nog bijna nooit lukt om ze voor een prijs te verkopen die hoger dan de materiaalwaarde ligt.

Sommige sieraden bevatten behalve goud of zilver inderdaad ook nog een of meerdere edelstenen. Vaak gaat het om heel kleine steentjes. Edelstenen worden pas interessant om te verkopen als ze meer dan 0,2 karaat zijn. En dan hebben we het al over flink grote steentjes. Onder de 0,2 karaat worden de briljanten of andere edelstenen in een grote zak gestopt en per kilo verkocht voor een groothandelsprijs. Voor steentjes onder de 0,2 karaat kunnen wij dan ook niets betalen. Wel kunnen wij ze voor u uit het sieraad halen en aan u teruggeven, zodat u er desgewenst nog iets anders mee kunt doen.

Voor edelstenen boven de 0,2 karaat kunnen wij afhankelijk van de kwaliteit (kleur, helderheid, mate van verontreiniging van binnen, wijze waarop het geslepen is) soms wel iets geven. Wij adviseren u hierover graag.

Voor  oude sieraden verkopen bent u van harte welkom in onze winkel in Den Haag. Wij willen een eerlijke sieraden inkoper zijn en geven u daarom open en eerlijk advies en bieden u faire prijzen voor uw sieraden.

Persoonlijke aandacht

Direct geld
De Goudwaag
Waardevolle spullen meenemen

U komt met uw goud en zilver bij ons langs

pijl naar beneden

Vervolgens taxeren wij de waarde en doen u een aanbod

Gratis Taxatie van goud, zilver en meer

Vervolgens taxeren wij de waarde en doen u een aanbod

 

pijl naar boven
Contant betaling

U krijgt het bedrag meteen uitbetaald, contant of per bank

Scroll naar boven