Gouden munten

Gouden munten verkopen Den Haag

Gouden munten kunnen veel geld opleveren als u ze gaat inwisselen..

Gouden munten verkopen met verzamelwaarde

Een heel klein deel van de gouden munten is zeldzaam en heeft daarom een verzamelwaarde die boven de materiaalwaarde van de munt uit gaat. Of een munt verzamelwaarde heeft hangt van vele factoren af. Wij kunnen van uw munten vaststellen of ze verzamelwaarde hebben of niet. Dit doen wij gratis en vrijblijvend. En desgewenst kunt u uw gouden munten bij ons direct verkopen.

Persoonlijke aandacht

Direct geld
De Goudwaag
Waardevolle spullen meenemen

U komt met uw gouden munten bij ons langs

Gouden munten verkopen

Vervolgens taxeren wij de waarde en doen u een aanbod

goud en zilver taxatie

Vervolgens taxeren wij de waarde en doen u een aanbod

 

Gouden munten verkopen
Contant betaling

U krijgt het bedrag meteen uitbetaald, contant of per bank

Gouden munten hebben een hoog karaatgehalte

Ook als ze geen verzamelwaarde hebben, loont het inleveren van gouden munten absoluut de moeite. Munten hebben altijd een hoog karaatgehalte, en bevatten in de regel meer dan 90% puur goud.

Bij De Goudwaag weten we precies welke munten welk gehalte hebben. Wij kunnen daarom de waarde exact voor u vaststellen. Ook dit doen wij geheel zonder kosten en zonder enige verplichting tot verkopen.

Indien u met het getaxeerde bedrag tevreden bent, gaan wij uiteraard graag over tot inkoop van uw gouden munten.

Soorten gouden munten

Wij doen de aankoop van allerlei gouden munten. Belangrijke gouden munten die wij inkopen zijn onder andere:

 • De Krugerrand uit Zuid-Afrika
 • Ons eigen Nederlandse Gouden Tientje
 • De American Eagle
 • De Canadese Maple Leaf
 • De Chinese Panda
 • De Britse Souvereign
 • Het Nederlandse Gouden Dukaat
 • Het Nederlandse Gouden Vijfje
 • De Australian Nugget
 • De Mexicaanse 50 Pesos
 • De Zwitserse 20 Francs

Een veel gebruikt gewicht voor gouden munten is de zogenaamde troy ounce, die gelijk staat aan 31,1 gram.

Van de zilveren munten zijn naast de bekende zilveren guldens en rijksdaalders, die u ook bij ons kunt verkopen, ook de zilveren American Eagles zeer bekend. Ook diverse andere landen hebben zilveren munten, die u allemaal bij ons kunt inwisselen voor contant geld.

Wij bij De Goudwaag in Den Haag hebben al duizenden gouden en zilveren munten ingekocht. Wij kopen uw munten graag van u en beloven u een faire prijs. U kunt het bedrag contant meekrijgen, of wij kunnen het overmaken op uw bankrekening. Wij zien u graag in onze winkel voor een gratis en vrijblijvende taxatie. U kunt hier meer lezen over hoe dat in zijn werk gaat.

Gouden tientje verkopen

De meest bekende gouden munten in Nederland zijn het gouden tientje en de gouden dukaat. Het gouden tientje is in veel families een cadeau dat werd gegeven bij bijvoorbeeld de geboorte van een kind. Op deze wijze kon een waardevast cadeau worden gegeven waar de nieuwgeborene in het latere leven van kon profiteren. Veel mensen die hun gouden tientje verkopen hebben deze ooit op zo’n manier gekregen. Een gouden tientje heeft altijd hetzelfde gewicht, namelijk 6,72 gram. Deze gouden munt is 21,6 karaat, wat betekent dat een gouden tientje een gehalte van 6,05 gram puur goud bevat. 

Het gouden tientje heeft veel verschillende jaargangen. In de meeste jaren zijn veel gouden tientjes geproduceerd. De waarde bij het verkopen van gouden tientjes munten uit deze jaren is gelijk aan de goudwaarde. Er zijn echter ook gouden tientjes met verzamelwaarde, omdat ze zeldzamer zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld over een aantal munten uit de categorie gouden tientje Willem drie (Willem III, Willem de Derde) of de categorie gouden tientje Wilhelmina lang haar. Er zijn van Wilhelmina gouden tientjes namelijk versies met kort en met lang haar en tussen de versies met lang haar zitten een aantal jaargangen die meer waard zijn. 

Bij de inkoop van gouden tientjes bij de Goudwaag kunnen we u precies vertellen welke jaargangen gewoon een mooi bedrag aan goudwaarde opleveren en welke jaargangen meer waard zijn dan de materiaalwaarde. Kortom: voor gouden tientjes verkopen met vertrouwen zie we u bij De Goudwaag graag verschijnen.

Gouden dukaat verkopen

Naast het gouden tientje is ook het gouden dukaat een bekend en geliefde Nederlandse munt. Gouden dukaten zijn ook vaak gebruikt om cadeau te geven bij bijvoorbeeld geboortes. Een gouden dukaat weegt minder dan een gouden tientje, en heeft een gewicht van 3,49 gram. Het karaat van een gouden dukaat is 23,6, wat betekent dat een gouden dukaat uit 98,3% uit puur goud bestaat, wat betekent dat het gehalte aan puur goud in een dukaat 3,43 gram goud is. Voor gouden dukaat inkoop staat De Goudwaag graag voor u klaar. We bepalen de waarde van uw gouden dukaten en geven u er een mooi bedrag voor.

Zilveren munten verkopen

Zilveren munten zijn uiteraard een stuk minder waard dan gouden munten, maar ook het verkopen van zilveren munten kan de moeite waard zijn. Wij helpen u graag om de waarde van uw zilveren munten te bepalen en gaan desgewenst graag tot inkoop ervan over.

Veelgestelde vragen over inkoop van gouden munten

Bij het verkopen van gouden munten zijn de waardebepalende factoren:

Het fijne goudgehalte (333, 585, 750, enz.)
Het gewicht van de munt(en)
In sommige gevallen de verzamelwaarde van de munt

Als we merken dat een munt een verzamelobject is, melden we dat direct. Het gebeurt echter zeer zelden.

De eenvoudigste manier om gouden munten te verkopen is bij een edelmetaaldealer zoals De Goudwaag. Het proces is eenvoudig en u krijgt direct geld.

Een eerlijke goudhandelaar vertelt u alles over de waarde van de goudstukken en analyseert live het gehalte aan fijn goud.

Zolang ze uw gouden munten niet commercieel verkopen hoeft er geen belasting te worden betaald.

Persoonlijke aandacht

Direct geld
De Goudwaag
Scroll naar boven