Van Hoytemastraat schoonste winkelstraat van Nederland

13 november, 2013

Winkelgebied Van Hoytemastraat, waar ook De Goudwaag is gevestigd, is uitgeroepen tot schoonste winkelgebied van Nederland. Stichting NederlandSchoon heeft voor haar onderzoek 382 winkelcentra in Nederland bezocht en ruim 15.000 bezoekers ondervraagd. Tijdens het congres “Het rendement van schoon” op 6 november jl., heeft Rob Geus, ambassadeur van NederlandSchoon, de winnaar bekendgemaakt.

“De Van Hoytemastraat is ontzettend trots op deze titel”, aldus een verraste Herbert Woudt, voorzitter van Vereniging BIZ Van Hoytemastraat. “We zijn heel blij met de waardering die onze klanten aan ons winkelgebied hebben gegeven. Maar, zonder de inzet van en samenwerking met onder andere het Veeg- en Straatbedrijf, Stadsdeel Haagse Hout, Meldpunt Graffiti en, zeker niet op de laatste plaats, onze eigen ondernemers, was het ons niet gelukt. Je moet het immers samen doen”.

Schoonbeleving
De beleving of een winkelgebied schoon is, wordt volgens NederlandSchoon net als vorig jaar vooral beïnvloed door de hoeveelheid zwerfafval die er ligt. Ook sporen van vandalisme, waardoor mensen zich onveiliger voelen, zijn sterk van invloed op het cijfer dat door de consumenten werd gegeven. NederlandSchoon stelt dat het belangrijk is dat het publiek een winkelgebied als schoon ervaart, omdat mensen het dan ook als prettig en veilig ervaren.

Prijsuitreiking Schoonste Winkelgebied 2013

V.l.n.r. Rob Geus (Ambassadeur NederlandSchoon), Herbert Woudt (Voorzitter BIZ Van Hoytemastraat), Roel van Everdingen (Werkgroep Schoon, Heel & Veilig BIZ Van Hoytemastraat) en Helene van Zutphen (Directeur NederlandSchoon) Foto: Stichting NederlandSchoon