Edelstenen en diamanten verkopen Den Haag

 

 

 

Eerlijke taxatie en inkoop van diamanten en edelstenen

diamanten en edelstenen verkopen den haag

Diamanten

edelstenen en diamanten verkopen Den Haag

Robijnen

edelstenen en diamanten verkopen Den Haag

Smaragden

smaragd verkopen Den Haag

Saffieren

smaragd verkopen Den Haag

Andere edelsten

Edelstenen en diamanten verkopen Den Haag – waar kan ik terecht?

Wij hebben de verhalen al vaak gehoord: mensen die sieraden met pompeuze edelstenen of diamanten hebben geërfd, die ze echter nooit dragen omdat ze niet bij hun persoonlijke stijl passen. Zo belanden deze waardevolle edelstenen ongebruikt in de kast. Dat is jammer, want als mensen deze edelstenen en diamanten zouden verkopen, zouden ze veel geld kunnen opleveren. Door de verkoop komen deze diamanten en edelstenen weer in de roulatie en kunnen ze worden gebruikt om in andere, nieuwe sieraden te stralen. Wij bij De Goudwaag taxeren uw edelsten en diamanten gratis en kopen ze graag van u.

Een vuistregel is dat diamanten en edelstenen voor ons interessant zijn om te kopen vanaf 0,2 karaat, dat is vergelijkbaar met een flinke speldenknop. Kleinere stenen worden niet individueel verhandeld, maar worden door groothandels per partij verkocht.

De waarde van edelstenen en diamanten

De waarde van edelstenen en diamanten hangt van veel factoren af. Diamanten zijn meestal wit van kleur, en heel zelden roze, geel of rood. Hun waarde wordt grofweg afgemeten aan de “vier C’s”:

  • Carat – Het gewicht van de diamant
  • Cut – De wijze waarop de diamant is geslepen, waarbij de vorm van briljant het bekendste is
  • Clarity – De reinheid van de diamant, gemeten aan de hoeveelheid verontreinigingen
  • Color – De kleur, kort gezegd: hoe witter hoe meer waard

Ook voor andere soorten edelstenen spelen deze factoren een rol, maar omdat zij andere kleuren hebben, worden deze factoren op een andere manier meegewogen.

Er is een aantal instanties dat certificaten voor diamanten en edelstenen uitgeeft, waarvan de bekendste de GIA in New York is. Als uw edelsteen of diamant is voorzien van een certificaat, verhoogt dat de waarde.

Wij bij De Goudwaag hebben goede experts in onze omgeving die de waarde van uw edelstenen of diamanten taxeren op vakkundige wijze.

Soorten edelstenen

Behalve diamanten zijn er vele soorten edelstenen die u bij ons kunt verkopen. De zogenaamde “grote vier”, de vier bekendste soorten edelstenen zijn naast diamant:

Robijn – rood van kleur

Saffier – blauw van kleur

Smaragd – groen van kleur

Enkele van de bekendste andere, minder dure, soorten edelstenen (die soms onterecht half-edelstenen worden genoemd) zijn:

Aquamarijn – lichtblauw van kleur

Citrien – geel van kleur

Granaat – meestal donkerrood van kleur

Opaal – meestal melkachtig van kleur, met een mooie schittering

Hoe werkt diamanten en edelstenen verkopen?

De inkoop van diamanten en edelstenen is in onze winkel in Den Haag heel eenvoudig:

Edelstenen en Diamanten verkopen Den Haag

U komt met uw diamanten of edelstenen bij ons langs

Vakkundige Taxatie van Edelstenen

Wij testen uw stenen op echtheid maken foto’s, die we ter plekke aan onze diamantexperts sturen voor de prijsbepaling (dat kan meestal direct)

Contant geld bij een verkooop van edelstenen of Diamanten in Den Haag

Als u met de prijs tevreden bent, krijgt u het bedrag contant uitbetaald, of als u wilt per bank

Handel in diamanten als familietraditie

Wij komen uit een lange familietraditie in de handel in diamanten en edelstenen en kennen daarom het klappen van de zweep als geen ander. Om die reden zijn wij in staat om u vakkundig te informeren, mede met de hulp van familieleden die ware diamantenexperts zijn.

Wij weten dat het verkopen van uw kostbaarheden niet altijd gemakkelijk is, zeker niet als het om een nalatenschap met veel herinneringen gaat. U wilt zeker weten dat u er een fair en eerlijk bedrag voor ontvangt. Daar helpen wij u bij door precies te vertellen hoe wij tot ons aanbod komen, zodat dit voor u volledig inzichtelijk is. Zo kunt u met een vertrouwd en prettig gevoel uw edelstenen of diamanten verkopen.

Wij zien u graag bij De Goudwaag voor een vrijblijvende waardebepaling van uw edelstenen. Een kopje koffie staat voor u klaar.

 

 

Naomi Weststrate-Irak

 

Uw vakvrouw voor edelstenen en diamanten verkopen Den Haag

Tevreden klanten

Wij hebben al vele tevreden klanten gehad uit de wijde omgeving van Den Haag die hun diamanten en edelstenen hebben laten taxeren en bij ons hebben verkocht. Op internet vindt u meer dan 200 positieve recensies over ons bij eKomi, en ook bij Google hebben wij al heel veel mooie recensies mogen ontvangen.

Helma Mallens Avatar
Helma Mallens
09/10/20 - Google

Kwam daar vanmiddag met mooie spullen schiet een dame volledig in de stress dat ze mij niet kon helpen omdat ze het druk had. Zij verdedigde dit op een beetje agressieve manier omdat het dan later dan 15.00 u zou worden. Ik ben blij dat ik niet zulke werknemers heb.Jonathan

Robbin Brewster Avatar
Robbin Brewster
28/09/20 - Google

Een vriendelijke gastvrije vrolijke vrouw die op een proffesioneel wijze de waarde van het goud test.Niet alleen het karaat maar ook de waarde van eventuele steentjes wordt getest wat niet altijd gebeurd bij goudinkoopkantoren. Waardoor je toch een leuk bedragje kan mislopen.

Kees H Avatar
Kees H
25/09/20 - Google

Het lijkt zo gewoon: een klant als klant behandelen. Bij de Goudwaag gebeurt het, netjes en respectvol. Klasse!

marja Hogenboom Avatar
marja Hogenboom
23/08/20 - Google

Snelle taxatie prima goudprijs!

Openingstijden en routebeschrijving

Onze openingstijden zijn als volgt:

Maandag

10:00 – 15:00 uur

Dinsdag

10:00 – 15:00 uur

Woensdag

10:00 – 15:00 uur

Donderdag

10:00 – 15:00 uur

Vrijdag

10:00 – 15:00 uur

Zaterdag

Op afspraak