Goudkoers

Hier vindt u de actuele goudkoers op de wereldmarkt. Naast de goudkoers van vandaag vindt u ook historische goudkoersen en goedkoers grafieken.

Actuele goudkoers op de wereldmarkt

28 september 2016, 20:41 uur
24 karaat: € 37,87

Uw eigen goud verkopen in Den Haag? Dan kunt u terecht bij De Goudwaag.
Voor de rest van Nederland is er de Goudpost.

goudkoers

Lees meer…

Goudkoers als u zelf oud goud verkoopt

LET OP! Het volgende is van groot belang om te weten als u uw eigen oude gouden sieraden wilt gaan verkopen. De bovengenoemde wereldmarktkoersen kunt u als consument nergens krijgen. Daarvoor zijn verschillende redenen:

  • Het gaat om aanzienlijk kleinere hoeveelheden, waarvoor deze “groothandelsprijzen” niet gelden.
  • Het gaat meestal om voorwerpen die nog moeten worden omgesmolten. Ook wordt in de smelterij het precieze gehalte aan puur goud geanalyseerd. Zowel het smelten als deze analyse kosten geld.
  • De goudinkoper loopt een koersrisico: Hij koopt kleine hoeveelheden en moet wachten tot hij een grote hoeveelheid opgespaard heeft voordat hij kan verkopen. Als de koers dan inmiddels gedaald is (zoals bijvoorbeeld half april 2013, toen de koers binnen drie dagen met meer dan 17% kelderde), moet de inkoper betalen voor dat koersverlies.
  • De goudinkoper waaraan u het goud verkoopt moet ook zijn huur en andere kosten betalen, en er vanzelfsprekend ook nog iets aan verdienen.

Als een goudinkoper dus adverteert met goudkoersen die gelijk zijn aan de in de grafiek genoemde beursprijs, kunt u er zeker van zijn dat u deze prijs nooit daadwerkelijk zult ontvangen. Het gaat hier om zogenaamde “lokprijzen” die mensen naar de winkel lokken, om vervolgens een veel lager bedrag uit te betalen.

Waarom wil De Goudwaag niet aan de telefoon vertellen hoeveel ik per gram krijg uitbetaald? Lees hier het antwoord en de antwoorden op veel andere veelgestelde vragen.

Goudkoers Den Haag

De Goudwaag doet niet mee aan dergelijke lokprijzen. Ons motto is “Eerlijk over goud”. Komt u gerust langs voor een gratis taxatie of neemt u contact met ons op. Van harte welkom in onze stijlvolle winkel (klik hier voor foto’s). Wij geven u graag alle informatie over de goudkoers of goudprijs die u wilt. Helemaal gratis. De Goudwaag: uw beste adres voor een eerlijke goudkoers per gram in Den Haag.

Hier zijn de historische koersen. Klik op een grafiek om deze te vergroten
goudkoers 24 uurgoudkoers 3 dagen
Goudkoers 24 uur                                                   Goudkoers 3 dagen

goudkoers 30 dagengoudkoers 60 dagen
Goudkoers 30 dagen                                               Goudkoers 60 dagen

goudkoers 1 jaargoudkoers 5 jaar
Goudkoers 1 jaar                                                Goudkoers 5 jaar

(Dank aan gold price voor de grafieken)

Aangeboden door De Goudwaag, voor de eerlijkste goudkoers in Den Haag